Workshop La Houte Cuisine - Weekend

Informatie

La Houte Cuisine is een gastronomisch workshop, met een avontuurlijk tintje, waar koken op een open vuur centraal staat. Je gaat aan de slag met Dutch ovens en andere open vuur kooktechnieken, zoals het rechtstreeks op de kolen bereiden van groenten en vlees. 

La Houte Cuisine is bovendien bushcraft geïnspireerd. Omdat koken zonder vuur moeilijk is, leer je hoe je op verschillende manieren vuur kan maken. Ook maken we zelf pothangers, een putoven, een shelter indien het weer wat tegenzit, maken we zelf piketten enz…

Kortom, dit wordt een heerlijke dag van eten, ontspanning, avontuur en terugkeren naar de eenvoud van de natuur.

Praktisch

Wat is inbegrepen?
Al het kookmateriaal, eten en drinken.

De overnachting:
We kamperen op een weide zonder elektriciteit en douches. Er is wel een toilet aanwezig. Je brengt zelf je tent en slaapgerief mee.

Wat moet ik zelf meenemen?
Kleren die tegen een beetje vuil kunnen. We zitten in de natuur en komen in contact met de rook van het vuur. Tent, matteke, slaapzak, kleren, tandenborstel, hoofdkussen en zaklamp.

Vlees/vis, vegetarisch of veganistisch?
Het is mogelijk om met een groep zowel vegetarisch als met vlees/vis te koken. Om het koken realistisch te houden is de minimum deelname vegetarische of vleesgroep 4 personen. Dus bij een groep van 8 personen worden vleesgerechten en vegetarische gerechten voor 4 personen parallel van elkaar gekookt. Bij een grotere groep is bijvoorbeeld mogelijk: 12/4, 7/4, 5/5 enz…

Wat met gluten- en lactose-intolerantie?
De vegan gerechten zijn zonder lactose. De andere gerechten kunnen lactose bevatten. Er wordt uitbundig gebruik gemaakt van tarwebloem. Daarom is deze workshop niet geschikt voor mensen met een gluten intolerantie.

Leeftijd

Deze workshop is geschikt voor volwassenen van minstens 18 jaar oud.

Uur

Steeds op een vrijdag vanaf 16u00 tem een zondag tot 16u00

Aantal deelnemers

Min 8 personen, max 16 personen

Locatie

De workshop gaat door te Our, deelgemeente van Paliseul, België.

Prijs

249€ pp