Workshop La Houte Cuisine - Vegan

Informatie

La Houte Cuisine is een gastronomisch tweedaagse workshop, met een avontuurlijk tintje, waar koken op een open vuur centraal staat. Je gaat aan de slag met Dutch ovens en andere open vuur kooktechnieken, zoals het rechtstreeks op de kolen bereiden van groenten en vlees. 

La Houte Cuisine is bovendien bushcraft geïnspireerd. Voor je kan beginnen koken, leer je zelf een driepoot maken om je Dutch oven aan op te hangen. En omdat koken zonder vuur moeilijk is, leer je hoe je op verschillende manieren vuur kan maken.

La Houte Cuisine wil de mensen dichter bij de natuur brengen en dus gaan we onze groenten voor de gerechten eerst oogsten in de zelfoogstboerderij Het Kruisbos.

Tijdens de vegan editie staat koken met groenten centraal. Er wordt tijdens het koken geen dierlijke producten gebruikt. We brengen onze kampvuur kookkunsten en vegan BBQ skills tot the next level.

Kortom, dit wordt een heerlijke weekend van eten, ontspanning, avontuur en terugkeren naar de eenvoud van de natuur.

Praktisch

Wat is inbegrepen?
Al het kookmateriaal, eten en drinken.

Wat moet ik zelf meenemen?
Kleren, tandenborstel, slaapzak, hoofdkussen en zaklamp.

Hoe ziet de overnachting eruit?
We overnachten onder een tarp of in een tent. Er zijn tarps met veldbedden en tenten met matrassen voorzien. Indien het kamperen niets voor u is, mag je natuurlijk ook ’s avonds thuis gaan slapen en de volgende ochtend terug aansluiten bij de groep.

Wat met gluten- en lactose-intolerantie?
De gerechten zijn grotendeels zonder lactose. Dit zou dus geen probleem mogen zijn. Wel wordt er uitvoerig gebruik gemaakt van tarwebloem. Daarom is deze workshop niet geschikt voor mensen met een gluten-intolerantie.

LEEFTIJD

Deze workshop is geschikt voor kinderen tussen 9 en 16 jaar, telkens vergezeld door een volwassene van minstens 21 jaar oud.

Data

  • Er zijn momenteel geen data gepland.
  • Kan je zelf tussen de 8 en 12 personen overtuigen om deel te nemen aan deze fantastische workshop? Contacteer ons voor een weekend op maat!

Locatie

De workshop gaat door op een terein bij de manege Amano Saliebos te Hazendreef 32, 2990 Wuustwezel, België.

Prijs

245€
Starterspromotie: breng een 2e persoon mee en krijg 90€ korting!