Workshop La Houte Cuisine - Ouder en kind

Informatie

La Houte Cuisine is een gastronomisch tweedaagse workshop, met een avontuurlijk tintje, waar koken op een open vuur centraal staat. Je gaat aan de slag met Dutch ovens en andere open vuur kooktechnieken, zoals het rechtstreeks op de kolen bereiden van groenten en vlees. 

La Houte Cuisine is bovendien bushcraft geïnspireerd. Voor je kan beginnen koken, leer je zelf een driepoot maken om je Dutch oven aan op te hangen. En omdat koken zonder vuur moeilijk is, leer je hoe je op verschillende manieren vuur kan maken.

La Houte Cuisine wil de mensen dichter bij de natuur brengen en dus gaan we onze groenten voor de gerechten eerst oogsten in de zelfoogstboerderij Het Kruisbos.

Tijdens de ouder en kind editie kan jij als ouder deelnemen met je kind tussen de 9 en 16 jaar.  Dit doe je samen met maximaal 5 andere ouder en kind koppels.

Kortom, dit wordt een heerlijke weekend van eten, ontspanning, avontuur en terugkeren naar de eenvoud van de natuur, samen met je kind en andere gelijkgezinden.

Dutch oven koken

Praktisch

Wat is inbegrepen?
Al het kookmateriaal, eten en drinken.

Wat moet ik zelf meenemen?
Kleren, tandenborstel, slaapzak, hoofdkussen en zaklamp.

Hoe ziet de overnachting eruit?
We overnachten onder een tarp of in een tent. Er zijn tarps met veldbedden en tenten met matrassen voorzien. Indien het kamperen niets voor u is, mag je natuurlijk ook ’s avonds thuis gaan slapen en de volgende ochtend terug aansluiten bij de groep.

Wat als ik vegetariër ben?
De workshop bevat gerechten met vlees, vis en gevogelte. Indien gewenst kunnen er ook volwaardige vegetarische gerechten bereid worden.

Wat met gluten- en lactose-intolerantie?
De gerechten zijn grotendeels zonder lactose. Dit zou dus geen probleem mogen zijn. Wel wordt er uitvoerig gebruik gemaakt van tarwebloem. Daarom is deze workshop niet geschikt voor mensen met een gluten-intolerantie.

Leeftijd

Deze workshop is geschikt voor kinderen tussen 9 en 16 jaar, telkens vergezeld door een volwassene van minstens 21 jaar oud.

Data

  • Zaterdag 25 september vanaf 10u00 tem zondag 26 september tot ongeveer 17u00 – Max 12 personen.
  • Kan je zelf tussen de 8 en 12 personen overtuigen om deel te nemen aan deze fantastische workshop? Contacteer ons voor een weekend op maat!

Locatie

De workshop gaat door op een terein bij de manege Amano Saliebos te Hazendreef 32, 2990 Wuustwezel, België.

Prijs

325€ voor duo van ouder en kind.
Starterspromotie: breng een 2e duo mee en krijg 50€ korting!