Workshop La Houte Cuisine - Wild

Informatie

La Houte Cuisine is een gastronomisch tweedaagse workshop, met een avontuurlijk tintje, waar koken op een open vuur centraal staat. Je gaat aan de slag met Dutch ovens en andere open vuur kooktechnieken, zoals het rechtstreeks op de kolen bereiden van groenten en vlees. 

La Houte Cuisine is bovendien bushcraft geïnspireerd. Voor je kan beginnen koken, leer je zelf een driepoot maken om je Dutch oven aan op te hangen. En omdat koken zonder vuur moeilijk is, leer je hoe je op verschillende manieren vuur kan maken.

La Houte Cuisine wil de mensen dichter bij de natuur brengen en dus gaan we onze groenten voor de gerechten eerst oogsten in de zelfoogstboerderij Het Kruisbos.

Het Wild editie bestaat uit 2 dagen gerechten maken van zowel groot als klein wild. Ervaren jagers tonen hoe je het wild verwijderd van de huid en het dier verwerkt tot bereidbaar vlees.

Kortom, dit wordt een heerlijke weekend van eten, ontspanning, avontuur en terugkeren naar de eenvoud van de natuur.

Praktisch

Wat is inbegrepen?
Al het kookmateriaal, eten en drinken.

Wat moet ik zelf meenemen?
Kleren, tandenborstel, slaapzak, hoofdkussen en zaklamp.

De overnachting:
We overnachten onder een tarp of in een tent. Er zijn tarps met veldbedden en tenten met matrassen voorzien. Indien het kamperen niets voor u is, mag je natuurlijk ook ’s avonds thuis gaan slapen en de volgende ochtend terug aansluiten bij de groep.

Vegetarisch of alleseter?
Deze workshop bevat gerechten met vlees, vis en gevogelte. Omdat het thema bestaat uit wildgerechten, is deze workshop niet geschikt voor vegetariërs of veganisten.

Wat met gluten- en lactose-intolerantie?
De gerechten zijn grotendeels zonder lactose. Dit zou dus geen probleem mogen zijn. Wel wordt er uitbundig gebruik gemaakt van tarwebloem. Daarom is deze workshop niet geschikt voor mensen met een gluten intolerantie.

Leeftijd

Deze workshop is geschikt voor volwassenen van minstens 18 jaar oud.

Data

  • Zaterdag 09 oktober vanaf 10u00 tem zondag 10 oktober tot ongeveer 17u00 – Max 12 personen.
  • Kan je zelf tussen de 8 en 12 personen overtuigen om deel te nemen aan deze fantastische workshop? Contacteer ons voor een weekend op maat!

Locatie

De workshop gaat door op een terein bij de manege Amano Saliebos te Hazendreef 32, 2990 Wuustwezel, België.

Prijs

265€ pp
Starterspromotie: breng een 2e persoon mee en krijg 60€ korting!